Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Toiveuusinta

Partiolainen viettää syntymäpäiväänsä "metsässä".
Tästä syystä aikaistimme juhlintaa hieman ja vietimme suurta päivää ennakkoon. Neiti itse pyysi hyydytettyä voileipäkakkua, joten sellainen sitten tehtiin. Näyttii olleen edellisenkin kerran tarjolla kun meillä vietettiin 14 v. syntymäpäiviä. Tosin hieman erilaisena, sillä silloin partiolainen itse koristeli kakun.
Tällä kertaa minä sain kunnian koristella ja kakussa piti lukea 14, jouduin jopa asettelemaan viinirypäleet uudestaan kun yhtäkkiä tajusin että kakkuhan kaadetaan tarjoiluvadille, eli peilikuvana piti numerot kirjoittaa. Olin hyvin ylpeä itsestäni, kun muistin ajoissa.
Unohdin vaan sekoittaa pizzasuikaleet kakkuun, joten sekoitin ne sekaan vasta kun taikina jo oli vuoassa. Vaikka yritin olla varovainen niin... Sovitaan ettei ollut minun päiväni. Maku ei onneksi kärsinyt sekoilustani. 

Hyydytetty voileipäkakku

kirsikkatomaattejaviinirypäleitä
rypsiöljyä
4 liivatelehteän
300 g pizzasuikaleita
1 paprika
n 20 cm purjosipulin vartta
200 g Violan Yrtti tuorejuustoa (Eila)
1½ dl sinappikurkkusalaattia2 dl kermaviiliä (Eila)
Herbamare yrttisuolaa
2 dl kuohukermaa (Eila)
½ dl vettä
300 g Real viipaleita
n ½ dl Eila laktoositonta maitojuomaa


Vuoraa irtopohja vuoka tuorekelmulla ja voitele vuoan reunat öljyllä. Asettele koristeet vuoan pohjalle. Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pienennä vihannekset. Vaahdota kerma. Sekoita kiakki suikaleet, juusto, kermaviili ja kurkkusalaatti keskenään ja käännä seos varovaisesti kermavaahdon sekaan. Mausta. Kuumenna vesi ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada kermaseokseen, sekoita huolellisesti ja kaada varovaisesti vuokaa, niin ettei koristelu pääse liikkumaan. Levitä massan päälle leipäviipaleet ja kostuta maidolla, Anna hyytyä yön yli.
Aseta tarjoiluastia vuoan päälle ja käännä kakku ylösalaisin lautaselle. Poista kelmu. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...