Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Suosittua

Pääsiäisen alkupala on pitkään mietinnässä.

Siskoni sitten ilmoitti että katkarapukeitto olisi jotakin. Siispä tuumasta toimeen. Olin oikeastaan yllättynyt miten suosittu tuosta keitosta tuli, olin kuvitellut että tomaattiphjainen keitto ei olisi äitini mieleen. Kuinka väärässä olinkaan. Joten tässä nyt sitten se resepti äidillenikin.

Katkarapukeitto

1 punainen paprika
1 vihreä paprika (koska toinen punainen oli pilaantunut)
2 sipulia
8 valkosipulinkynttä
6 jauhoista perunaa
1 rkl öljyä
1 tl chilijauhetta
2 rkl tomattipyrettä
½ dl sitruunamehua
½ dl valkoviinietikkaa
1 kg paseerattua tomaattia
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
1 fond du Chef kalaliemi (tosin tätä ei taida nykyään kaupasta saada?)
6 rkl hummerifondia
1 kg kuorittuja katkarapuja

Kuori ja paloittele sipulit ja perunat ja paloittele parikat. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää tomattipyre ja chilijauhe ja jatka kuullottamista. Lisää mehu, etikka ja pseeratut tomaatit. Lisää liemikuutiot ja fondi. Keitä keittoa hiljalleen n. 20 min. Soseuta keitto. 

Juuri ennen tarjoilua: lisää katkaravut ja kuumenna keitto, älä kuitenkaan anna kiehua. 

Jämiä iltapalaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...