Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Viskiä ja kalaa

Erika, eli Tomten Dotter, on hehkuttanut whiskeylohta.

Olin päättänyt että tänä jouluna en liiottele, vaan pärjäämme kahdella graavatulla lohella ja sillä siisti. Sitten tuli aatonaatto ja reki karkasi käsistä. Ihan totaalisesti. Kolmea erilaista graavattua lohta, siikaa, savulohipateeta...jeps, ihan pikkuisen tulin taas vauhtisokeaksi. Varsinkin kun tiesin että äiti tekee silliä, niin olisi pitänyt ymmärtää että kalapöydässä tulee olemaan tunkua. Se ei estänyt minua mitenkään toimimasta, valtameri on suuri eikä pöytämmekään ole ihan pieni, kyllä sille mahtuisi vielä yksi lautanen!

Siispä tuumasta toimeen ja Erikan lohireseptiä testaamaan. Tämäkin oli hyvää!

Viski-roseepippurigraavattua lohta 

n.800 g lohifile
1 dl suolaa
3/4 dl sokeria
3 rkl kokonaisia roseepippureita
1 tl kokonaisia valkopippureita

3/4 dl viskiä

Sulata lohifile ja poista ruodot. Riko pippurit ja sekoita mausteet keskenään. Levitä noin puolet mausteseoksesta fileen pintaan ja siirrä se muovipussiin. Lisää loput mausteet pussiin ja kaada päälle viski. Sulje pussi ja siirrä se kylmään pariksi päiväksi. Kääntele pussia suhteellisen usein niin että kala maustuu tasaisesti. Huuhtele mausteet kalan pinnasta ennen viipalointia ja tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...