Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 28. joulukuuta 2013

Pellillinen herkkua

Partiolainen tykkää leipoa.

Siispä hän teki jouluksi meille pellillisen "joulukakkua", maultaan nämä muistuttivat porkkanakakkua, mutta porkkanaa näihin ei tullut, jouluisia mausteita kuitenkin.

Partiolaisen joulupelti

4 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 dl raakasokeria
2 dl laktoositonta kermaviiliä
2 dl laktoositonta maitojuomaa
2 dl glögiä
200 g laktoositonta voita sulatettuna
½ dl appelsiinimarmeladia
2 rkl jauhettua kardemummaa
2 rkl jauhettua kanelia
½ rkl jauhettua nailikkaa
9 dl vehnäjauhoja
1½ rkl ruokasoodaa

Kuorrutus:
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä laktoositonta voita
2 dl tomusokeriaa
appelsiininkuorta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää kermaviili, maito, glögi, voi ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista n 25 min uunin alaosassa.

Kuorrutta jäähtynyt leivospohja. Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle.  Leikkaa sopiviksi paloiksi ja säilytä viileässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...