Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 21. joulukuuta 2012

Apteekin kautta

Kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran.

Tänä vuonna päätin tehdä nameja oikein urakalla. En ole koskaan tehnyt esimerkiksi marmeladia agar-agarilla, joten sehän on hyvä projekti. Paitsi että olin selvästikin hieman myöhässä, apteekista sain viimeisen pienen purkin jauhetta. No, se riitti tähän projektiin.

Olin jotenkin kuvitellut että marmeladin tekeminen on todella työlästä ja hankalaa. Mitä vielä! Kas tässä: helppoa kuin heinänteko.

Ullan kirsikkamarmeladi

4 dl vettä
4,8 dl sokeria
10 g agar-agaria

Sekoita kaikki aineet keskenään kattilassa ja kiehauta. Anna kiehua hiljakseltaan 10-15 min. Anna seoksen jäähtyä n. 5 min. ennen kuin lisäät sekaan

1½ dl huoneenlämpöistä marjasosetta.

Minä käytin kirsikkaa, ihan värin takia, mutta mikä tahansa sose käy.

Kaada seos reunalliseen vuokaan ja siirrä viileään jähmettymään. Voit toki kaataa seoksen makeisvuokiinkin.  Kun seos on jähmettynyt siirrä vuoka huoneenlämpöön ja anna marmeladin kuivua.

Leikkaa sopivia palasia ja kierritä niitä sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...